Назад до Блогу
Мова статті:

Як помити вікна після ремонту

Леся Косач

Експерт з чистоти

Дата публікації: 24 Серпня 2022

Час читання: 5 хв

2023 08 02 23.52.29

Миття вікон – одне з тих завдань, які відкладаються до останньої хвилини. На жаль, у якийсь момент нам усім доводиться стикатися з цим, оскільки ніщо не змушує квартиру здаватися просторішою та світлішою, ніж чисті вікна. Якщо вам довелося зіткнутися з особливо складними забрудненнями після ремонту, ця стаття допоможе.

Підготовка до миття вікон після ремонту

Плануєте ви проект або закінчуєте ремонт будинку, ваші вікна, швидше за все, забруднені клеєм, фарбою або монтажною піною. Як би обережно ви не проводили ремонт, ви не зможете уникнути випадкового розмазування будівельного матеріалу та бризок. Найкращий спосіб позбутися надокучливих плям – замовити професійне миття вікон. Фахівці подбають про те, щоб ваші вікна були чистими до скрипу, без ризику подряпин. Якщо ж ви вирішили видалити сліди ремонту самостійно, скористайтеся наведеними нижче порадами професійних мийників вікон.

Вам знадобляться:

  • Мірна склянка (яку можна нагрівати в мікрохвильовій печі)
  • Оцет
  • Засіб для миття посуду
  • Ганчірки
  • Гумові рукавички
  • Швабра для миття вікон
  • Склоочисник
  • Маска (якщо у вас є проблеми з диханням)
  • Леза бритви

Етапи миття вікон після ремонту

Нижче ми перерахуємо кілька способів, які допоможуть очистити вікна від плям фарби та інших забруднень.

Використовуйте гарячий оцет

Наповніть склянку оцтом і закип’ятіть його в мікрохвильовій печі. Надягніть гумові рукавички. Зануріть ганчірку в гарячий оцет. Будьте обережні, щоб не обпектися. Після цього ганчіркою потріть плями фарби на склі. Більшість із них зійдуть при контакті з гарячим оцтом. Якщо цього не сталося, переходьте до наступної поради.

Використовуйте рідину для миття посуду

Змішайте гарячу воду та рідину для миття посуду у відрі та, одягнувши гумові рукавички, опустіть ганчірку в розчин. Ретельно змочіть краплі фарби та залиште їх на деякий час. Потім використовуйте чисту ганчірку, щоб стерти фарбу зі скла. Якщо не вдасться прибрати плями ганчіркою, можна використовувати швабру для вікон.

Використовуйте лезо бритви

Якщо пляма фарби занадто стара і товста, щоб видалити її одним з перерахованих вище методів, можна спробувати прибрати її лезом бритви. Завжди розташовуйте лезо бритви під кутом 45 градусів до скла. Повільно проштовхніть лезо вперед, щоб видалити фарбу. Не рухайте його вперед-назад, щоб не подряпати скло. Пам’ятайте, що ви не протираєте пляму фарби лезом бритви. Ви відклеюєте її. Важливо виконувати скошування повільно, щоб уникнути пошкодження скла.

Наведені вище поради можуть допомогти позбутися плям після ремонту, але все ж таки краще найняти мийників вікон. Вони мають професійні інструменти, які не пошкодять скло, але суттєво прискорять процес.

Як відмити клей із вікон

Видалення вологого клею – складне завдання. Не поспішайте, робіть це правильно.
Деякі звичайні білі клеї відшаровуються або видаляються гарячою водою. Однак міцніші клеї вимагають великих зусиль. Головне – знати тип клею, перш ніж розпочати, та діяти відповідно.

Час має вирішальне значення. Клей набагато важче видалити після того, як він повністю затвердіє. Якщо можливо, почніть видалення, поки він ще свіжий, і ви зможете прибрати більшу частину, перш ніж він затвердіє.

Насамперед використовуйте гарячу воду та м’яку тканину. Тріть скло до того часу, поки клей не зникне. Ви можете притиснути тканину до клею на кілька хвилин, щоб розм’якшити його спочатку.

Якщо попередній спосіб не спрацював, спробуйте холод. Притисніть кубик льоду до клею, щоб заморозити його. Коли клей застигне, зіскребіть його ножем із м’яким лезом.

Також можна скористатися розчинниками. Спирт, рідина для зняття лаку, аерозольне мастило, оцет та рідина для запальничок можуть видалити клей зі скла, якщо вода не допомогла. Нанесіть розчинник ганчіркою чи тканиною, потім зітріть клей. Наносьте економно – концентрована доза працюватиме краще, ніж розбризкування її всюди.

Якщо ці методи не допомогли видалити клей, спробуйте старомодну ручну працю. Скребіть залишки клею зі скла за допомогою пластикового скребка, леза бритви або універсального ножа. Робіть плавні рухи, щоб не порізати скло.
Сподіваємося, один із цих способів вам допоможе, але, щоб уникнути подряпин та інших неприємних ситуацій, краще викликати фахівців: це збереже ваш час і нерви, а вікна будуть ідеально чистими.

Як відмити монтажну піну з вікон

Щоб очистити вікна від монтажної піни, спочатку необхідно визначити фазу піни: до або після затвердіння.

Очищення вікна до затвердіння піни

У цьому випадку необхідно використовувати хімічну обробку. Використовуйте розчин ацетону, щоб видалити піну, що не затверділа, з вікна. Розбавте ацетон дистильованою водою, щоб знизити концентрацію. Потім за допомогою пульверизатора обережно розпорошіть його на цільову область. Ацетон повільно розчинить піну, що не затверділа.

Очищення вікна після затвердіння піни

Для цього можна використовувати ніж, лезо або бритву. Акуратно проріжте піну. Використовуючи гострий край і кінчик ножа, видаліть якнайбільше піни. Будьте обережні у цьому процесі, оскільки гострі краї леза можуть пошкодити вікно. Для очищення плям можна використати етиловий спирт. Налийте достатню кількість спирту на ганчірку з мікроволокна і протріть плями на вікні.

Чому краще замовити миття вікон після ремонту у нас

Вищеописані методи можуть допомогти, але не дають стовідсоткової гарантії. Також ви можете легко пошкодити вікно лезом і залишити на ньому подряпину. Саме тому варто замовити миття вікон у клінінгової компанії “Чистота”: фахівці швидко відмиють вікна від плям будь-якої складності. Ми приїдемо у призначений час з усім необхідним, тож вам не доведеться чимось перейматися. Використовуючи лише професійні засоби, ми за короткий час досягаємо ідеального результату, якого не дадуть домашніх методів. Якщо ви хочете якнайшвидше вирішити питання з прибиранням, дзвоніть нам за номером 0 800 209 486: ми відповімо на всі питання.